BIM maakt een explosieve groei door. Vooral in het tot stand komen van nieuwbouw maar ook groeien de mogelijkheden voor een Facility manager om efficiënt, effectief, financieel, integraal en toekomstbestendig beheer uit te voeren.

Building Information Modelling (BIM) is een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Een BIM-model is een gedeelde kennisbron met informatie over het gebouw dat dient als een betrouwbare basis voor het nemen van besluiten tijdens de gehele levenscyclus van het gebouw. Dus van het eerste ontwerp, gedurende de bouw, tijdens het beheer tot de sloop van het gebouw.

Wij gebruiken deze methode vooral om snelheid te creëren in onze werkzaamheden, controle op uitgevoerde werkzaamheden en om de hoogst mogelijke prijs/ kwaliteit in het beheer te behalen voor onze klanten.

Alle projecten worden standaard opgebouwd als een BIM model. Vanuit dit model maken wij al onze plattegronden en ontvangt de klant de 2D output. Zodat wanneer de klant klaar is voor BIM wij al de informatiemodellen klaar hebben.