Doe mee en pak die voorsprong!

 

Om vanaf het begin opgenomen te zijn in het bestek is het belangrijk om zichtbaar te zijn. Wanneer uw producten beschikbaar zijn in een BIM bibliotheek pakt u deze voorsprong.

Bij het ontwerp geeft u uw klant de mogelijkheid om direct uw product te implementeren in het ontwerp. In plaats dat uw concurrent te voorschijn komt in het bestek zal uw opdrachtgever uw product afnemen. U verspreid uw eigen product catalogus onder architecten, aannemers, etc.

BIM modelleurs tekenen geen losse componenten meer. In hun bestaande ontwerp plaatsen (modelleren) zij bestaande modellen gevonden op het internet. In veel online bibliotheken die voor iedereen toegankelijk zijn kun je elk component downloaden die je wenst.

Dit maakt het voor een leverancier van ‘levensbelang’ om aanwezig te zijn in deze bibliotheek voordat de concurrentie daar zijn producten promoot. Behalve een service voor uw klanten is het aanwezig zijn met uw producten catalogus een vereist verkoopkanaal. 

De Vlijt Tekenbureau verzorgt het tot stand komen van uw eigen BIM bibliotheek. In samenwerking met u worden de vereiste parameters (producteigenschappen) toegevoegd. Deze modellen worden gemaakt met Autodesk Revit en in een zogeheten BIM Family opgeslagen en zijn klaar voor verspreiding.

Om zichtbaar te zijn zal een medewerker van De Vlijt Tekenbureau diverse bibliotheken aanprijzen waar uw producten gepromoot kunnen worden.

 

Enkele bekende bibliotheken:

  • www.bouwconnect.nl
  • www.MEPconnect.eu
  • seek.autodesk.com