BIM voor Facility Management

BIM maakt een explosieve groei door. Vooral in het tot stand komen van nieuwbouw maar ook groeien de mogelijkheden voor een Facility manager om efficiënt, effectief, financieel, integraal en toekomstbestendig beheer uit te voeren.

Wat is BIM?

Building Information Modelling (BIM) is een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Een BIM-model is een gedeelde kennisbron met informatie over het gebouw dat dient als een betrouwbare basis voor het nemen van besluiten tijdens de gehele levenscyclus van het gebouw. Dus van het eerste ontwerp, gedurende de bouw, tijdens het beheer tot de sloop van het gebouw.

Bron: Het nationaal bim platform

Voordelen BIM voor FM

  • “Quantity take offs” bieden efficiënte manieren om kosten te bepalen en planningen.
  • Snelle manier van communiceren op basis van Informatiemodel/ 3D representatie.
  • Snelle besluitvorming door simulatie.
  • Compleet archief – (tekeningen, stamgegevens, vergunningen, systeeminformatie, etc)
  • Essentiële onderhoudsgegevens t.b.v. onderhoudsmanagement.
  • Life cycle management


Informatiemodel (BIM) voor FM
Wij organiseren uw gebouwinformatie en maken deze bruikbaar, toegankelijk en toekomstbestendig. Door gebruik te maken van een informatiemodel (BIM) vindt u alle informatie tijdens het gebruik op één plek en beschikt u over een virtuele presentatie van uw gebouw

Professionele software

Om een zo hoog mogelijke kwaliteit voor de klant te bieden maakt De Vlijt alleen gebruik van de beste software. Zo maken wij gebruik van de AutoDesk pakketten Revit en AutoCAD voor het verwerken van alle gegevens. En Architouch3D voor een professionele 3D opname van gebouwen.

Directe toegang tot informatie

Met BIM voor FM door De Vlijt heeft u direct en overal online de beschikking over uw documentatie van apparatuur, systemen,  inventaris, te verwachte kosten, onderhoudfrequenties en toegepaste bedrijfsprocessen.